Bekkentherapie

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap
Ben je zwanger of zwanger geweest en heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de liezen, het heiligbeen, de bil of het bovenbeen?

En heb je bijvoorbeeld moeite met onderstaande activiteiten?
– lang staan
– lang zitten
– lopen
– opstaan vanuit zit
– traplopen
– bukken
– fietsen
– in- en uit de auto stappen
– omdraaien in bed

Dan kan therapie volgens de methode van Cecile Rost uitkomst bieden.

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met pijnklachten in lage rug of bekken rond de zwangerschap, veel baat kunnen hebben (ook na de zwangerschap) bij behandelingen volgens de methode van Cecile Röst.

Het doel is het verminderen van klachten en het leren omgaan met ongemakken die door de zwangerschap veroorzaakt worden. Ook wordt aandacht besteed aan het vergroten van de kennis en inzicht wat betreft houdingen en veranderingen tijdens de zwangerschap.

Wat gebeurt er tijdens de eerste behandeling?
Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met u, waarbij ook een lichamelijk onderzoek uitgevoerd wordt. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klachten zelf, maar onderzoekt tevens de oorzaak van de klachten. Daarnaast bekijkt de fysiotherapeut of u andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klachten. Afhankelijk van de resultaten van dit onderzoek wordt met u een behandelplan opgesteld.

Voor meer informatie kunt u kijken op:

www.rosttherapy.com
www.bekkentherapie.nl